Akzeptiert Angebote

1928 ORFEÓ CATALÀ Carta a Josep Sancho Marraco de Joan Salvat i Crespí - BANDA DE LA CASA DE CARITAT


Anzahl der Artikel: 1

Zustand des Artikels: Gut (mit sehr wenigen Gebrauchsspuren)

19 - Juliol - 1928

ORFEÓ CATALÀ

BARCELONA

PARTICULAR

Carta a Josep Sancho Marraco de Joan Salvat i Crespí - BANDA DE LA CASA DE CARITAT

"La Veu de Catalunya.... la nota referent a la reorganització de la Banda de la Casa de Caritat que publicà aquell diari el dia 7 (edicions matí i vespre) ha estat reproduida a La Publicitat.... suposo, el Noticiero Universal ja que vaig dirigir-la al meu amic Sr. Romea.... La Revista Musical Catalana la inserta igualment en el número corresponent a Juliol....

firmat J. Salvat

******************************************************************************

Joan Salvat i Crespí (Barcelona, 1868 — Barcelona, 1938), fou un pianista, crític musical i pedagog català. Mantingué contactes amb Felip Pedrell, i assolí una sòlida formació pianística després d'estudiar amb Joan Baptista Pujol i Vidiella, que li proposà convertir-se en professor de piano de la seva acadèmia privada. Després de treballar-hi una temporada ingressà en l'Orfeó Català, tot just creat el 1891. Lluís Millet li confià la direcció de la secció de nens, tasca que desenvolupà la resta de la seva vida. Al mateix temps començà a exercir la crítica musical en "La Veu de Catalunya". Aviat s'interessà profundament pels estudis musicològics, i fou redactor en cap de la "Revista Musical Catalana". El 1914 Salvat descobrí un clavicordi barceloní del 1801, instrument amb què feu concerts a la seu de l'Orfeó Català. Home molt actiu i sagaç, redactà nombrosíssims articles, des de cròniques de concerts fins a estudis dels epistolaris entre I. Albéniz, E. Granados i J. Malats, o treballs sobre Vicenç Martín i Soler. Crític amb l'impuls wagnerià a Barcelona, tot i valorar l'obra del compositor alemany no fou gaire amant de les versions rítmiques que es feren de les seves òperes en català.

---------------------------------------------------

José Sancho Marraco​ (La Garriga (Barcelona), 27 de febrero del 1879 - ibídem16 de septiembre del 1960) fue un músico español, fue organista y maestro de capilla de la Catedral de Barcelona, además de un compositor muy prolífico. El fondo de partituras de José Sancho Marraco se conserva en la Biblioteca de CataluñaMúsico precoz, comenzó su formación musical a los siete años. Sus cualidades hicieron que su familia lo enviaran a estudiar en Barcelona con los maestros Domènec Mas Serracant, Josep Viñas Díaz y con el maestro de capilla de la Catedral de Barcelona, su tío José Marraco Ferrer (este, hijo del también músico y compositor Josep Marraco Xauxas). José Sancho fue escolano cantor en la catedral de Barcelona; a los dieciséis años se incorporó como organista en la parroquia de San Agustín de Barcelona, y en 1907 se convirtió en el maestro de capilla, para permanecer hasta el 1957. También ejerció de director musical del teatro Romea de Barcelona entre los años 1898 y 1908 y, en 1912, recibió el nombramiento de censor de la Asociació Ceciliana EspañolaAlcanzó el nombramiento de maestre de capilla de la Catedral de Barcelona en 1923, en donde ya hacía de organista. Fue, igualmente, organista de la iglesia de San Severo, dirigió la Academia de Música de la Casa Provincial de la Caridad y también llevó al Orfeón Montserrat de Barcelona. A partir del 1932, además, fue vocal de la Comisión Diocesana de música religiosa de la Archidiócesis de Barcelona. Colaboró con el P. Nemesio Otaño en su Antología Moderna Orgánica Española (1909) y en antologías de música religiosa. También en París redactó un método de solfeo superior. También trebajo en Lieja y en Leipzig.

Compuso más de quinientas obras, tanto de carácter religioso como profano. Destacan:

  • la Missa de Sant Joan Ante Portam Latinam
  • la Missa brevis (1901)
  • la genial Multifariam
avatar garsineu
Vom 26/01/2004
Spanien (Lleida)
Verkäufer als professioneller Händler registriert.