Akzeptiert Angebote

Amador Romaní de Bosch i Gimpera, Lluís M Vidal, M Pallarés - Museu Victor Balaguer - Capellades


Anzahl der Artikel: 11

Zustand des Artikels: Normal (mit normalen Gebrauchsspuren)
En bon estat. Pregunteu pels dubtes. No es venen per separat.

Un magnífic lot d'11 enters postals que són un fragment històric de l'arqueologia clàssica catalana. Els enters estan dirigits a l'arqueòelg Amador Romaní i Guerra (Capellades, 1873-1930) va ser un arqueòleg afeccionat capelladí que exercia en una indústria paperera i és conegut per l'important descobriment de l'Abric Romaní de Capellades (i de l'Estació Agut de la mateixa localitat) que s'ha convertit en una peça clau per entendre el món del Neandertal.

A Vilanova, Romaní va treballar a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer, exercint tasques de catalogació i inventari. No seria fins al seu retorn a Capellades, ja amb un estat de salut molt dèbil, després de la mort bastant seguida de tres dels seus quatre fills, quan reprengué el projecte de l'abric de Romaní i la creació d'un museu arqueològic per a la vila. Tanmateix, cap dels dos projectes els pogué dur a terme, ja que el 2 de desembre de 1930 va finar.

Del lot total, 5 cartes són escrites per Pere Bosch i Gimpera (Barcelona, 22 de març de 1891 - Ciutat de Mèxic, 9 d'octubre de 1974) va ser un arqueòleg i prehistoriador i una de les personalitats científiques catalanes més conegudes internacionalment. Casat amb Josefina García Díaz, fou pare del també historiador, nacionalitzat mexicà, Carles Bosch i Garcia. Fou rector de la Universitat de Barcelona entre 1933 i 1939.

Dos enters més són escrits per l'arqueòleg LLUÍS MARIÀ VIDAL CARRERAS (1842- 1922) i 2 més pel també arqueòelg Matias Pallarès i Gil (Pena-Roja de Tastavins, Matarranya, 24 de febrer de 1874 — Barcelona, Barcelonès, 19 de desembre de 1924)

Finalment destacar que també una dels enters fou escrita pel seu fill.

avatar troballesdepaper
Vom 12/12/2020
Spanien (Lleida)
Verkäufer als Privatperson registriert.