LES FESTES DECENNALS DE LA MARE DE DEU DE LA CANDELA 210 ANYS HISTORIA DE VALLS 1791 - 2001


22 fotos LES FESTES DECENNALS DE LA MARE DE DEU DE LA CANDELA 210 ANYS HISTORIA DE VALLS 1791 - 2001 (Libros de Segunda Mano - Ciencias, Manuales y Oficios - Otros)

 • Artikel: 1

  Zustand: Sehr gut (neu oder wie neu, ohne Gebrauchsspuren)


   

  El Vallenc al gener de 2001 va publicar el llibre "Les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela" del autor Diego González Sánchez.
  Un total de 134 pagines dedicades als 210 anys de la història de Valls i les seves festes de la Candela.


  Primera edició : gener de 2001
  Edita: El Vallenc SL.
  Impressió: Grafiscamp. SL.

  Festes decennals de la Mare de Déu de la Candela de Valls

  Un cop cada deu anys, tots els anys acabats en 1, la ciutat de Valls celebra unes festes de caràcter extraordinari, l’origen del les quals es remunta a un “vot de poble” a la Mare de Déu de la Candela, signat l’any 1791.

  Les Festes Decennals constitueixen una pàgina històrica que es repeteix, una tradició molt estimada i un fet popular situat al davant dels que configuren la vida de la ciutat i de tota la seva comarca.

  La data central de les Festes Decennals és el dia 2 de febrer, festivitat de la Mare de Déu de la Candela i dia en què té lloc la solemníssima Processó Votiva, en què hi participen tots els entremesos, balls i danses del seguici popular, i representacions de totes les associacions i entitats vallenques amb el seu corresponent penó, acompanyant el tabernacle de la Mare de Déu de la Candela. D’aquesta processó cal destacar les ballades de l’àliga davant la Mare de Déu al Pati i a la plaça del Blat i la bandera de la ciutat portada per l’autoritat de major rang que es trobi a Valls. No obstant, durant molts dies abans i després d’aquesta data tenen lloc una infinitat d’actes festius de tota mena que transformen la ciutat de Valls i la fan viure un “estat d’excepció festiu”, només repetible en períodes prou llargs, com és el cas.

  En realitat, hi ha de tot i, com dèiem abans, força: Música, cinema, teatre i dansa de tots els estils i per a tots els gustos, incloent un Ball de Gala molt lluït. Hi ha concerts, cercaviles, competicions esportives, castells de focs, etc. Trobades de pràcticament tot el que un afeccionat a les manifestacions tradicionals pot imaginar: bastoners, gegants i nans, trabucaires, corals, grallers, balls de diables, bèsties de foc, mulasses, etc... I evidentment, al bressol dels castells no hi falten les actuacions castelleres.

  També han esdevingut ben rellevants els Jocs Florals, darrerament reconvertits en Certamen Literari de las Decennals, i les celebracions acadèmiques de proclamació de vallencs il•lustres que, des de l’any 1891, tenen lloc durant les Festes.

  Tradicionalment, la població vallenca pràcticament es triplica: una de les característiques de la Candela és la seva capacitat de fer retornar a la ciutat-bressol la major part de les famílies vallenques que viuen escampades pel món. La ciutat uneix així a l’ambient festiu el de l’alegria pel retrobament d’amics i parents, cosa que s’encomana a tothom i que dóna una especial emotivitat a tota la festa. Els carrers, les places i les cases de Valls es guarneixen amb magnífiques il•luminacions públiques i privades i pocs balcons queden sense lluir el tradicional domàs blau cel amb el símbol marià, característic de les Festes Decennals.

  GASTOS DE ENVIO ORDINARIO 5 EUROS

  SE HACEN ENVIOS COMBINADOS PUEDEN PREGUNTAR CUALQUIER DUDA

  DISPONGO DE CIENTOS DE LIBROS,RECORTES Y OBJETOS DE COLECCION DE TODAS CLASES Y GENEROS A LOS MEJORES PRECIOS DE TODOCOLECCION

  CADA DIA LOTES NUEVOS

  NO DEJEN DE VISITAR MI PAGINA Y PONERME EN FAVORITOS


songoku28

(3.867)
España (Illes Balears)
Mitglied seit: 08/10/2009

  Zu Favoriten hinzufügen